Понятието "минималистичен" стана често използвана дума в съвременното ежедневие. Все повече хора решават да заложат на жилищен интериор в точно този стил, определяйки го за стилен, модерен и въздействащ. За него може да се каже още, че има абстрактно излъчване, което е доста актуален през последните години. Характеризира се с отсъствието на ненужни предмети, с високата си практичност, простите форми и с изобилието на свободно пространство. Светлите цветове и геометрията са също присъщи за минимализма.


Подходящи фототапети за създаване на минималистична атмосфера в дневната

снимка на фототапет в минималистичен стил

Освен мебели за хола в такъв стил, можем да заложим и на декорация с минималистично звучене. Фототапетите за дневна с 3д дизайн и арт мотиви са чудесен начин да подчертаем зададения интериорен стил и да го направим още по-интересен. Ето кои други покрития за стена биха се вписали в тона на жилищната обстановка:

  • черно-бяла симетрия – повече от отличен вариант за избор на фототапет за хол в минималистичен стил. Тази идея може да се реализира чрез някоя архитектурна забележителност в черно-бялата цветова гама, но и посредством абстрактно изображение с геометрични форми;
  • белите улици на Миконос – божествен пейзаж от Гърция, където е сякаш вечно лято. Преобладаващите нюанси са синьо и бяло, а основното усещане е за безвремие и за хармония;
  • картина-графика на град – още едно модерно решение за вашия минималистичен интериор, който “обича” точно такива визии. Този фототапет за хол е едновременно стилен и ефектен, което го прави топ избор за клиентите;
  • японска литография – абсолютното съвършенство, ако търсите стенно покритие за дневната с изчистен, но и съвременен дизайн. На фокус са множеството детайли, прецизността и ретро излъчването, което идеално си “партнира” с минимализма;
  • Фън Шуй – китайската практика смело навлиза в днешните домове, от които голям процент са базирани именно на нейните неписани закони. Фототапет с розова орхидея на бял фон би стоял много добре в стаи като хола, решен в минималистичен стил.

Освен за стени, фототапетите на Принт Декор са качествени, на ниски цени, а и подходящи още и за врати. Могат да бъдат изработени и по поръчка, така че размерите да отговорят архитектурата на хола и жилището като цяло. С животни, на цветя, с авторски снимки от България, с градове и на морска тематика – избрани с подходящия дизайн, всяко едно от тези решения би могло го да се превърне в идеалния завършек на вашия минималистичен хол.


Как можем да увеличим пространството оптически и да създадем условни граници

снимка на фототапет в минималистичен стил

Пространствата отворен тип са препоръчителни, ако идеята е да се създаде усещане за свобода и светлина в жилището. Често пъти между кухнята и хола няма стени, като между двете зони са поставени така наречените "условни граници". Това се случва посредством поставянето на мебели като голям диван или трапезна маса със столове, за да се създаде желаната организация чрез оптически похвати.

Фототапетите са също сред разпространените практики в случая, като тях можем да ги сложим на стената, с която започва или свършва дадено помещение. От гледна точка на дизайна им, имаме на разположение покрития с красиви космос изображения, с коли, с цветна градина и дори на детска тематика. С тях е възможно дори да увеличим визуално пространството в хола.