Стане ли дума за жилищния интериор, десетки теми и въпроси излизат на преден план. Сред “казусите” е каква декорация на изберем за всяка една от стаите, така че да завършим обстановката по стилен и оригинален начин, а цялостното впечатление да е на жилище като от корица на списание. Как обаче да го постигнем?

Един от най-добрите начини да покажем персонално отношение е поставянето на фототапет на някоя от стените. Така обстановката няма да е “стерилна”, а по-скоро интересна, загадъчна и ефирна. Покритията с цветя, с животни и с морски пейзажи са сред любимите визии на потребителите, като тях можете да ги откриете на приемливи цени в сайта на Принт Декор.


Кои са подходящите дизайни за фототапет според типа помещение

снимка на фототапет за детска стая с картинка космос

Всяка една стая в нашето жилище изпълнява конкретни функции, затова не е правилно да подходим еднакво към различните помещения. Има голяма разлика между това да търсим фототапет за коридор или такъв за банята. Освен това, съществува и вариантът да поставим стикер с красиво изображение и на вратата, като тук отново трябва да вземем предвид, накъде води тя... Ето и някои идеи за избор на тапет според стаята:

  • за спалня – за това помещение са най-подходящи покритията за стена, изобразяващи цветни градини, окъпани в слънчеви лъчи. Заложете на нежни и успокояващи сетивата цветове, за да е релаксацията в спалнята винаги пълноценна. Друга подходяща опция в случая са абстрактните дизайни и морските сюжети;
  • за детска стая – тук вариантите са изключително разнообразни. Преди да преминете към поръчка на фототапет за тази част от жилището, уточнете няколко неща: възрастта и пола на детето, както и неговите интереси. Тапетите на тема коли, космос, динозаври и джунгла са едни от най-харесваните и купуваните;
  • за хол – всекидневната е стаята, където прекарваме дълги часове пред телевизора или в сладки приказки с членовете на семейството. Важно е обстановката там да бъде приятна и модерна, а с правилния фототапет ще я направим и въздействаща. За тази част от жилището можете да заложите на покритията с авторски изображения от България, европейски градове, 3д визиите, тапетите с карти на света или на решенията на спортна тематика;
  • за кухня – кулинарната зона е ключово помещение за всеки дом. Там готвим, храним се, пием сутрешното си кафе, а в много случаи дори и работим. Предвид този факт, не просто препоръчително, а дори задължително е да изберем ефектна декорация в лицето на фототапетите за жилища. За стаи като кухнята е добре да се спрем на покритията за стена с арт оформление, моделите с цветя, гледките от града или на живописни пейзажи от родината.

Всеки един тапет за жилище на сайта може да бъде изработен по поръчка на клиента, така че размерите му да паснат напълно на потребителските изисквания. Това прави продуктите ни подходящи още и за баня с предизвикателна архитектура.


Има ли подходящи покрития за стени с нестандартна геометрия

снимка на фототапет за хол с картинка карта на света

Качествени, евтини и с напълно адаптивен дизайн – фототапетите за жилища на Принт Декор са възможност да внесете естетика дори и на места с нестандартна геометрия. Предлагаме изработка на тапет по ваши размери, който може да бъде произведен и с ламинирано покритие. Покритията с подобен финиш са идеални за хигиенни зони и за под, което автоматично ги прави подходящи и за търговски зони, където трафикът е интензивен.

Как да оформим интериора цветово с помощта на фототапет

Често се случва да не ни достига само още малко при обособяването на интериора в жилището. Налице са хубави мебели, модерно осветление и функционални електроуреди, но нужно ли е и още нещо? Ако погледнем на цветовете като на водеща сила при създаването на високи естетически резултати, то смело може да се каже, че фототапетите са един от най-добрите начини да създадем въздействаща бленда от нюанси.

За да цари във всяка една от стаите в жилището хармония, е добра идея да поставим покритие в ярки нюанси, когато останалият интериор е решен основно в бяло или в светли и неутрални цветове. Друг вариант е да заложим на покритие в по-сдържани тонове, което просто да се слее със стените и мебелите, решени в контрастни и динамични тонове.