Иновативните методи за обучение в детските градини и в училищата включват мотивирането на децата посредством изкуството. То събужда техния интерес към учебниците и им помага да постигат високи академични резултати през годината. Това е основната причина да се залага на декоративните фототапети като начин да се създаде завладяващ интериор в класната стая. С тях обстановката става красива и вдъхновяваща, а най-малките се чувстват комфортно и готови да се потопят в света на науката.


Какво е приложението на фототапетите в образователния сектор

Снимка към блог статия Фототапетите в образователния сектор - детски градини, занимални, училища, университети

Фототапетите не са просто обикновено покритие за стена. Те могат да изразяват нещо много повече, като например да са прелюдия към научаването на нови знания за света около нас. Това ги превръща в търсен продукт за:

  • университети – обучението във ВУЗ е важен етап от живота на всеки човек, а тапетите на Принт Декор могат да го направят още и красив… Персонализираните покрития за стена и готовите решения като 3д декорацията и въздействащите тапети с абстрактен принт са супер избор за залите в университета;
  • училища – изображение от типа на карта на света би могло да предизвика интерес у децата в училищата да разберат повече за земята и нейните чудеса. Подобен фототапет е изключително подходящ за ученически стаи, както и тези с картина на космоса;
  • детски градини – освен за училища и университети, фототапетите са обект на силен интерес и когато става дума за декорирането на детската градина. Светът на най-малките е цветен и изпълнен с магия, а покритията за стена и за под с марката Принт Декор се вписват чудесно в неговата "тоналност";
  • частни занимални и образователни центрове – още едно логично приложение на детските тапети за стени и за врати, които са качествени, на достъпни цени и могат да бъдат изработени с размери по поръчка.

Вариантът тапетите за училища и детски градини да бъдат ламинирани е също възможен, като това ще повиши износоустойчивите им качества и ще ги направи подходящи и за под.


Как въздействат на децата в градините и учебните заведения

Снимка към блог статия Фототапетите в образователния сектор - детски градини, занимални, училища, университети

Покритията за стена се купуват изключително за детски градини. В този случай е удачно да се изберат дизайни като животните в джунглата, принцеси, горски обитатели, приключения в облаците и други закачливи изображения на детска тематика. Когато подобен интериорен елемент присъства в помещението, то става в пъти по-приемствено и привлекателно за мъниците. Тъй като в градината те преминават през период на адаптация, наличието на допълнителни стимули е препоръчително, за да се чувстват комфортно в отсъствието на родителите си.

Учениците от началните и средните училища също изразяват силен афинитет към различните видове фототапети, определяйки ги като модерен и нетрадиционен начин за поддържането на постоянен интерес към академичната програма. Освен за класните стаи в училищата, подобен тип продукти са подходящи и за коридори, както и за декорирането на тематични стаи – компютърни зали, арт ателиета и др.