В края на работния ден ни се иска да “измием” негативната енергия и стреса от себе си, за да си върнем доброто настроение и спокойствието. За целта се отправяме към едно от най-релаксиращите помещения в дома, банята, където се отдаваме на СПА дейности в красотата на модерния интериор. За да е интимното преживяване още по-приятно, можем да поставим фототапет с въздействащ дизайн, с който декорацията в стаята за къпане ще се превърне в абсолютното съвършенство.


Подходящи ли са фототапетите за душ зоната

Снимка към блог статия Фототапет в банята - възможно ли е

Свикнали сме да ги купуваме за помещения като коридора, спалнята, детската стая и дневната. Рядко залагаме на тях за зони като банята, където фокусът е насочен предимно към обзавеждането, осветлението и плочките. С течение на времето обаче, фототапетите се търсят все по-често и за участъци с повишена степен на влажност, каквито са тоалетните и баните.

Поставянето на покритие за стена с пейзаж на морско дъно или с картина на някое красиво животно се е превърнало в стандартна практика, на която все повече хора залагат. Живописна градина с цветя също би се вписала много добре в душ зоната, където трябва да се чувстваме комфортно, хармонично и да намираме висока естетика.


С какви характеристики трябва да е покритието

За да е фототапетът за баня устойчив високите нива на влага, той трябва да е ламиниран. Така неговите характеристики ще останат непроменени през годините, което е много важно условие, за да се насладим пълноценно на интериорната декорация. При избор на такова покритие за стена и за врата трябва да се запознаем с наличните видове, а след това да решим и на какъв дизайн да заложим. Най-важното си остава качественият продукт, който в Принт Декор ще откриете и на изгодна цена.


Кои са подходящите дизайни за този вид помещения

Снимка към блог статия Фототапет в банята - възможно ли е

Фототапетите в магазина са устойчиви на влага, което ги причислява към препоръчителните декоративни решения за банята и за дома като цяло. Сред подходящите визии в случая са следните дизайни:

  • морските пейзажи - едва ли има по-тематично изображение за тапет за домашния СПА център от океанското дъно или плаж на екзотичен остров. С тях стаята за къпане ще се превърне в малък оазис, в който винаги ще се чувствате като в рая;
  • абстрактни картини - създават ефект и са чудесен избор за помещението, в което ежедневно се отдаваме на хигиенни занимания. Абстрактните тапети правят обстановката стилна и модерна, а престоят в банята - винаги пълноценен;
  • цветя - градина с оранжеви лалета или стена от зеленина, флоралните фототапети са актуален тренд при декорацията за стаята за къпане, където най-важното е да се постигне хармонична атмосфера.

Покритията за душ зони са не само евтини, но и могат да бъдат закупени по поръчка, така че приложението им да е още по-персонализирано. Слагането им е елементарно и се състои в залепяне, при което не се изисква използването на специални инструменти или други монтажни материали.