Магията на гората е силно въздействаща, като тя може да изтръгне от нас и последната негативна мисъл. Живеем в динамични времена, когато стресът и дигиталното замърсяване са като наша сянка, от която не можем да се отървем. Контактът с природата е начин да забравим за фрустрираното всекидневие и да насочим поглед навътре в себе си. Ако обаче нямаме възможност да отскачаме често до горското царство, можем да поканим неговото очарование в дома си, поставяйки фототапет на някоя от стените в хола или спалнята.


Харесват ли се фототапетите в горски стил

снимка на фототапет за стена с Горски пейзажи

Пейзажите с гора намират приложение не само за дневни, кухни и коридори, ами и за детски стаи. Този вид декорация се предпочита най-често за дома, но не се учудвайте, ако я видите и в някое заведение или дори офис. Подходяща е за:

  • стена и за врата - във втория случай тя се предлага в по-малки размери, съответстващи изцяло на наличната площ;
  • фототапетът с горски пейзаж може да бъде изработен и по поръчка - услуга, предлагана и от Принт Декор;
  • естетическите и техническите характеристики на продукти от този тип са впечатляващи - това ги превръща не само в търсен и купуван продукт, ами в тотален хит на пазара в момента;
  • освен с красивото си модерно изпълнените, те са препоръчителен декоративен елемент и според Древното учение Фън Шуй - горският пейзаж създава усещане за хармония и спокойствие, което е и причината той да се предпочита толкова като дизайн за фототапет;
  • слагането им е много лесно - поставят се чрез залепяне, като най-важното нещо в случая е да се постигне точно напасване на отделните парчета;
  • устойчиви са на външни въздействия, което ги превръща в изгодна инвестиция - може да се закупи тапет с пейзаж на тема гора и с ламинирано покритие, за да се удължи максимално техният живот. С такова оформление се използват често и в помещения с повишена концентрация на влага.

Фототапетите с горски пейзаж са вдъхновени от великолепието на Майката природа и са един от най-поръчваните декоративни допълнения в наши дни. Възможно е да се открият и доста евтини, в което ще се уверите и разглеждайки портфолиото на Принт Декор. С диви животни или с градина от цветя, тапетите със снимка на гора са чудесен начин да внесем хармонична атмосфера в жилището си, плащайки изгодна цена за качествен продукт с минимална поддръжка.


Как да ги съчетаем с останалия интериор

снимка на фототапет за стена с Горски пейзажи

След като сме категорични в избора си на фототапет с горски пейзаж, идва ред да помислим и за неговото съчетаване с останалия интериор в жилището. Преди да преминем към неговото поставяне, трябва да съобразим дизайна му с неща като мебели, нюанс на останалите стени, осветление и др. Важните акценти в случая са стилът на интериора, цветовата схема на обзавеждането и домашния текстил, както и присъствието на други фототапети по стените, ако такива са налични.