Еуфорията покрай ретро трендовете при интериора достига пикови стойности през 2023. Винтидж обзавеждането спокойно може да се нарече “новото черно”, като то се е превърнало в обсесия за мнозина. Интересно, провокативно и комбиниращо модерното с миналото и старото със съвременното, то може да се забележи във всеки втори дом. Изборът на фототапет с такова оформление е също сред начините да бъде постигната обстановка в духа на отминалите времена, когато се е залагало изключително на детайлите, на изящното, на пищното.


На мода ли е винтидж интериорът

Снимка към блог статия Винтидж настроение и ретро оформление – как да го постигнем

Дизайнерските декоративни решения от типа на покритията за стена в стил Принт Декор са сигурен начин да се чувствате винаги добре у дома. Винтидж фототапетите са сред най-актуалните през последните няколко години, защото имат романтично излъчване, правят обстановката нестандартна, а при наличието на детайли като златни или сребърни акценти – и луксозна.

Ретро интериорът носи уютно и мило послание, внася “мекота” в дома и се доближава значително до класиката. Винтидж обстановката може да бъде създадена и посредством фототапети със старинно или рустик оформление, което отлично ще подчертае мебелите с класически дизайн, Честърфийлд ретро обзавеждането, поп арт визията на жилището ала 20-ти век или ретро модернизма, на който сте заложили за вашето жилище.


Как да създадем декорация с ретро звучене

Снимка към блог статия Винтидж настроение и ретро оформление – как да го постигнем

Ако сте почитатели на персонализираните решения, то винтидж фототапетите са сред начините да създадете обидно красива обстановка, по която всеки ваш гост сте въздиша… И можете! За да е настроението ви е винаги цветно, а престоят вкъщи комфортен, изберете покритие за стена в ретро стил и се насладете на гледката. Ето кои изображения са подходящи в случая:

  • фототапети в пастелната гама със състарена визия – ретро прочит, който оставя ярък отпечатък в съзнанието. Топлите нюанси изпълват стаята с уют и хармония, а в комбинация със старинни щрихи правят крайните резултати просто идеални;
  • визии с индустриални елементи – дръзки и грубовати, но в същото време и ненадминати със своето излъчване, този вид фототапети са добре дошли във всеки модерен дом, където още малко естетика никога не е излишна;
  • флорални принтове в нежни цветове – цветята са винаги на мода, което ги превръща в основен декоративен елемент и при фототапетите. Често участват в техния дизайн и са перфектният щрих при създаването на винтидж изображения;
  • барокови и бохемски детайли – създават усещане за лукс, аристократизъм и изтънченост, съчетават се много добре с класически мебели, а и са удачни за врата.

С подобен фототапет у дома обстановката ще е артистична, романтична и въздействаща. Това прави винтидж декорацията широко разпространена и подходяща за тематични пространства. С времето става все по-модерна и търсена – както за жилища, така и за търговски зони и заведения. Може да се открие и с графика, с геометрични фигури, с ламинирано покритие и т.н. Варианти има много, затова помислете какъв ефект търсите и повишете естетиката.