Детската градина е мястото, където детето прекарва много време, което я прави институция с фундаментално значение за тяхната крехка психика. Там те се учат на самостоятелност, усвояват ценни знания и умения, общуват с връстници и разкриват своите таланти. Освен педагогическият състав, от значение е и обстановката, която трябва да ги карат да се чувстват комфортно и спокойни. Играта на цветове и декорът са важен елемент от интериора на детската градина, където е препоръчително да се сложат и фототапети с тематичен дизайн.


Какви са предимствата на фототапетите с персонализиран дизайн?

снимка към блог статия Персонализиран фототапет за детски градини - добре дошли при своите мечти

Популярността на персонализирани решения като фототапетите по индивидуален дизайн нараства все повече. Това се дължи на факта, че с тях можем да отправим специално послание и да оставим личния си почерк върху покритието за стена. Решенията за детски градини са също сред вариантите, с които всяка една от стаите ще добие тематичен вид, а мъниците ще се радват на весел и цветен интериор, където да играят и да учат с удоволствие. Възможно е и брандиране на цели помещения, като по този начин се създава цял един свят на вълшебства и слънчеви емоции.


Защо са подходящи за детски градини?

Персонализираните фототапети са все по-чест избор за частни и държавни детски градини, ясли, занимални и школи. Предимствата на този вид покрития са:

  • могат да се изработят по индивидуален дизайн и размери – без значение колко голяма е стената, тя може да бъде покрита с тематичен тапет в подходящите размери. Той би могъл да се постави и в ниши с нестандартна архитектура, за които единственото решение са персонализираните решения. Фототапети за детски градини се търсят и за създаването на естетически ефекти, които да носят радостни емоции на мъниците;
  • оказват положително психологическо влияние – децата имат засилена сетивност и са много чувствителни на външни въздействия като цветове, звуци и др. За да бъдат те спокойни в отсъствието на родителите си да се забавляват свободно, обстановката трябва да е в хармония с техния вътрешен свят, който е пъстър и магичен. Персонализирани фототапети с горски животни, обитателите на джунглата, анимационни герои, азбука с динозаври или розови фламинги ще създаде желание у дечицата да посещават детската градина с удоволствие;
  • с тях може да се създаде магичен свят за децата – стандартното обзавеждане и декориране на помещенията в яслени и градински заведения не винаги е достатъчно, за да е атмосферата вълшебна. Персонализираните фототапети са идеалният начин да се създаде цяло отделно измерение, в което децата да се потопят в забавни игри и да творят на воля. Папагали в тропическа джунгла, есенна гора с акварелен дизайн или мистичния Космос – възможностите при индивидуалните дизайни са неограничени, а ние от Принт Декор можем да реализираме всяка една ваша идея;
  • подходящи са за тематични стаи като спални, помещения за хранене, музикални стаи и арт ателиета – отделните зони е вече възможно да имат собствен характер и да добият изразено тематична обстановка, която да залага положителна настройка за предстоящите занимания у съзнанието на детето.

Пътуване сред облаците за сладък сън, животни в кухнята за добър апетит или сафари в джунглата за весели игри – детската градина може да е мястото, където всяка малка принцеса и бъдещ астронавт ще лудува до насита и учи за света с интерес!


Кои са дизайните с най-силен положителен ефект върху детската психика?

снимка към блог статия Персонализиран фототапет за детски градини - добре дошли при своите мечти

Въздействието на персонализираните фототапети за стена е дотам силно, че могат да бъдат използвани и като терапия. Когато са решени в приятни и успокояващи цветове, а тематиката е съобразена с възрастта, тапетите по индивидуална поръчка могат да донесат спокойствие или импулс за учене у мъниците. Тапетите с акварелен дизайн са подходящи за яслени групи, защото са решени в меки и хармонично съчетани цветове. Възможно е да се изработят с тематика по избор на клиента, чиято идея ще бъде доразвита и реализирана от талантливите ни дизайнери.

Ученето е също част от заниманията, на които децата ще се посветят по време на престоя си в градината. За да е вниманието им устойчиво, а интересът им към преподавания материал силен през цялото време, е важно да се приложи игровия метод и да се заложи на нестандартни методи. Персонализираните фототапети са сред начините да се постигнат високи академични резултати, защото съществува опцията да се произведат според указанията на клиента. Подходящите решения за учебни стаи са дизайните с азбука и карта на света с животни, цветни числа в забавна композиция и др.